Het Dukan dieet in beeld: 

Het Dukan dieet is een zogenaamd "eiwit dieet". Het dieet lijkt sterk op andere dieten zoals het Paleo dieet en het Atkins dieet. Het doel van het Dukan dieet is om op korte termijn snel te vermageren en veel gewicht te verliezen. 

Al in de eerste week is het doel om tot vijf kilo vet te verliezen. Vanaf daar gaat dit verder met ongeveer 1 tot 2 kilo gewichtsverlies per week. Dit vermagerings dieet moet u vol houden tot u uw streefgewicht heeft bereikt. Het bijzondere aan het Dukan dieet is dat u gedurende dit proces zoveel kunt eten als u wilt. De enige voorwaarde is dat dit enkel de voedingsmiddelen betreft dit zijn goedgekeurd en toegestaan. Als de regels goed worden opgevalt zult u nooit meer op dieet hoeven. 

De theorie achter het Dukan dieet.

Volgens het Dukan dieet is het tellen van calorieën niet de sleutel tot gewichtsverlies. In dit dieet draait alles om het minderen in eiwitten.

Eiwitten bevatten zeer weinig calorieën per gram voedsel dat u tot u neemt en het kost bijzonder veel tijd om deze te verteren. Het grote voordeel aan de inname van eiwitten is dat wij deze ervaren als "vullend". Door te minderen in de eiwitten is het mogelijk om heel snel gewicht te verliezen. Dit in tegenstelling tot een beperking in koolhydraten waarbij we het lichaam dwingen om te zoeken naar alternatieve brandstof en deze om te te etten in vet.

 

user man

BMI berekenen voor man

Check je BMI om te berekenen of je overgewicht hebt.  

user woman

BMI berekenen vrouw

Je BMI is een van de middelen om te berekenen of je overgewicht hebt.  

user man

BMI formule

Hier wordt uitgelegd hoe de BMI formule werkt.