Het Dukan Dieet is momenteel een wereldwijde hit. Het is een dieet dat bestaat uit vier fasen. De mensen van het Dukan dieet begeleiden je, motiveren je, geven voedings- en bewegingsinstructies totdat je het Juiste Gewicht hebt bereikt en ze zorgen ervoor dat je het weet te behouden. Op de website van het dukan dieet word je begeleid en ondersteund daarnaast vind je er een luisterend oor en wordt alles uitgelecht over het dieet. Op de website vind je veel informatie over voedingsmiddelen die je onbeperkt mag eten.

Het Dukan dieet is een methode om af te vallen en het gewicht te stabiliseren en bestaat uit 4 fasen.

Het zijn vier fasen die de gebruiker vanaf de eerste dag van het dieet meeslepen en nooit meer loslaten. In de vier fasen ga je van het de meest krachtige, vastomlijnde en effectieve fase tot de meest toegankelijke en stabiliserende fase. 4 fasen die elkaar opvolgen om tot het ideale doel te komen: natuurlijk, snel en blijvend afvallen.

Dukan dieet fase 1: Aanvalsfase
Een korte en bliksemsnelle aanvalsfase met direct resultaat. Tijdens deze fase bestaat het dieet uit 72 eiwitrijke voedingsmiddelen.

Dukan dieet fase 2: Cruisefase
De cruisefase, die je zonder onderbreking naar je Juiste Gewicht leidt. Deze fase bestaat uit een dieet van zuivere eiwitten afgewisseld met een dieet van eiwitten en groenten. 

Dukan dieet fase 3: Stabilisatiefase
de stabilisatiefase, die 10 dagen per afgevallen kilo duurt, en waarin je terugkeert naar een evenwichtig voedingspatroon. Je vrijheid wordt bewaakt en heeft als doel om je nieuwe, nog kwetsbare gewicht te stabiliseren. Geleidelijk zijn tijdens de twee feestmaaltijden weer alle voedingsmiddelen die je lekker vindt toegestaan.

Dukan dieet fase 4: Volhardingsfase
De volhardingsfase, waarin de definitieve stabilisatie plaatsvindt, gebaseerd op 3 eenvoudige, concrete, niet zo lastige maar ononderhandelbare maatregelen. Deze fase is zowel het makkelijkste als het meest essentiële onderdeel van deze afslankmethode, want bij 95% van de mensen die een dieet volgen, komt het afgevallen gewicht er weer bij.

BMI berekenen doe je op deze pagina. 

user man

BMI berekenen voor man

Check je BMI om te berekenen of je overgewicht hebt.  

user woman

BMI berekenen vrouw

Je BMI is een van de middelen om te berekenen of je overgewicht hebt.  

user man

BMI formule

Hier wordt uitgelegd hoe de BMI formule werkt.