Het brooddieet was in de jaren tachtig en negentig een populair dieet om snel enkele kilo's af te vallen. Die populariteit is logisch. Het brood dieet is namelijk eenvoudig en effectief. Het is daarom vreemd dat het brood dieet een beetje in de vergetelheid is geraakt. Op deze site lees je alle ins en outs over het brood dieet, dat onder de naam 'broodwisseldieet' bezig lijkt te zijn aan een come back.

In de jaren tachtig was het brood-dieet een revolutionair dieet. Meer dan twee miljoen mensen gebruikten het brood-dieet om af te vallen. Het brood-dieet was jarenlang enorm populair, tot het een beetje in de vergetelheid raakte. Onder de naam 'broodwisseldieet' heeft het Voedingscentrum Brood het dieet nu opnieuw gelanceerd.

Het brood-dieet werd in 1984 geintroduceerd door de Nederlandse arts dr. C.M. de Vos. Het dieet is een wisseldieet. De basis van het brood-dieet is dat je om de dag alleen brood eet met hierbij water, koffie of thee. Op de andere dagen mag je normaal eten. Zelfs een tussendoortje is dan toegestaan. Het idee is dat op deze manier de alvleesklier wordt getraind. Er wordt geen overtollige insuline meer aangemaakt.

Bereken  je BMI om te checken hoe jij er voor staat. 

user man

BMI berekenen voor man

Check je BMI om te berekenen of je overgewicht hebt.  

user woman

BMI berekenen vrouw

Je BMI is een van de middelen om te berekenen of je overgewicht hebt.  

user man

BMI formule

Hier wordt uitgelegd hoe de BMI formule werkt.