De huidige BMI (body mass index) formule gaat niet helemaal correct om met lange mensen. Hierdoor denken dat ze dikker dan ze werkelijk zijn. Er wordt daarom aan de universiteit van Oxford onderzoek gedaan naar een nieuwe BMI formule waarbij er meer rekening wordt gehouden met de lengte van een persoon.

Body mass index of BMI, is lange tijd gebruikt als een snelle manier om te berekenen of het gewicht van een persoon binnen het normale bereik van zijn lengte valt. Het wordt berekend door je gewicht in kilo's te delen door de lengte in het kwadraat. Je BMI berekenen doe je hier. Een BMI in het bereik van 18,5 tot 24,9 wordt als normaal beschouwd. 25 tot 29,9 is overgewicht en alles boven de 30 wordt gezien als obesitas.

Maar de huidige BMI formule is gebrekkig en dat betekent dat er goed en slecht nieuws is. Het goede nieuws is dat als je lang bent je een punt of 2 in mindering kunt brengen als je kijkt naar de overgang tussen overgewicht en obesitas. Het slechte nieuws is er voor kortere mensen. Zij moeten er juist een paar punten bij optellen.

user man

BMI berekenen voor man

Check je BMI om te berekenen of je overgewicht hebt.  

user woman

BMI berekenen vrouw

Je BMI is een van de middelen om te berekenen of je overgewicht hebt.  

user man

BMI formule

Hier wordt uitgelegd hoe de BMI formule werkt.