Het is zover. Vandaag ben ik gestart met mijn dieet. Mijn vrouw gaat het ook doen. Nou heb ik het qua kilo’s wat meer nodig dan zij, maar onze levensstijl kan beter. Op dit moment eten we te veel lekkere dingen en drinken we te veel alcohol. 

Mijn levensstijl

’s ochtends starten we de dag met een kopje koffie met een paar lekkere broodjes met jam, chocoladepasta en hagelslag. Gedurende de dag eten we eigenlijk redelijk gezond, maar bij het avondeten natuurlijk wel een toetje. Ook met hagelslag…..

’s avonds gaat het echter goed mis. In de vakantie hebben we een ritme ontwikkeld waarin we lekkere biertjes combineren met brie, kaas en andere lekkere dingen. Op dit moment drink ik gemiddeld 3 biertjes op een avond en soms drink ik dan ook nog een glaasje wijn. Gezellig, maar inmiddels doen we dit bijna iedere avond en daar baal ik van. Gedurende een aantal weken neem ik me al voor dat ik er mee stop, maar iedere avond gaat het weer mis. Het lijkt ook een soort beloning aan het einde van de dag. Ik ben moe en nu heb ik wat lekkers verdient. 

Het dieet is gedownload van Jasper Alblas, een afval expert. We hebben twee weekmenu’s ontvangen. Mijn eerste indruk is dat het erg lijkt op een keto dieet zoals Atkins of Dukan, maar de nuance zit er in dat dit wat gezonder lijkt. Minder vlees, minder kaas en meer gezonde dingen zoals kinoa. 

Mijn startgewicht

Ik heb mezelf gewogen en ik ben 85 kilo. Mijn lengte is 1 meter en 83 centimeter en daarmee komt mijn BMI uit op 25,5. Dat betekend dat ik net in de categorie ‘overgewicht’ uitkom. Balen!!! Daarnaast heb ik een buikomtrek van 102 centimeter. Mijn borstomtrek is 105 centimeter. Mijn armomtrek is 32,5 centimeter. Ik noem dit laatste omdat ik ook weer actiever ga worden met fitnessen. 

De eerste dag was qua eten best ok. Als ontbijt een gebakken ei met veelgroentes er in en tijdens de lunch een salade met garnalen. Als avondeten een gehaktbal, andijvie en zoete aardappel. Een stamppot, wie had dat gedacht. Stamppot terwijl je op dieet bent. Qua koolhydraten zit het denk ik niet helemaal goed met de zoete aardappel. 

Ik heb ook nog gesport. Eerst een uur gefitnessed en daarna een klein rondje van 4 kilometer hardgelopen. Het ging best goed. ’s Avonds heb ik de alcohol eigenlijk ook niet gemist. Een film gekeken over de oprichter van McDonalds. Hmm, vreemde keuze. 

user man

BMI berekenen voor man

Check je BMI om te berekenen of je overgewicht hebt.  

user woman

BMI berekenen vrouw

Je BMI is een van de middelen om te berekenen of je overgewicht hebt.  

user man

BMI formule

Hier wordt uitgelegd hoe de BMI formule werkt.