Een nieuwe studie toont aan dat je lichaamsvorm index een meer accurate voorspeller is van sterfte dan de body mass index ( BMI ). Nir Krakauer, een assistent-professor "civiele techniek" van het City College van de Grove School of Engineering van New York ontwikkelde een nieuwe methode. Het gaat om de Body Shape Index (ABSI). De ABSI werd in 2012 bedacht om risico's in beeld te brengen die geassocieerd worden met abdominale obesitas .

Een recente studie uitgevoerd door het online tijdschrift PLoS ONE, ondersteunt deze techniek en bevestigd dat A Body Shape Index ( ABSI ) een meer effectieve voorspeller van sterfte is dan de body mass index. ABSI wordt daarom gezien als een geldige indicatie van het risico van vroegtijdig overlijden in verschillende populaties.

Pas op want als je teveel vet rond je buik hebt loopt je gezondheid gevaar. De studie naar ABSI toonde dit aan. Dit is opvallend omdat ABSI in tegenstelling tot BMI de tailleomtrek meeneemt in de berekeningen. Zodoende wordt het verhoogde gezondheidsrisico's van het dragen van overgewicht in de onderbuik in beeld gebracht.

user man

BMI berekenen voor man

Check je BMI om te berekenen of je overgewicht hebt.  

user woman

BMI berekenen vrouw

Je BMI is een van de middelen om te berekenen of je overgewicht hebt.  

user man

BMI formule

Hier wordt uitgelegd hoe de BMI formule werkt.