In de Body shape index wordt in tegenstelling tot je BMI ook je lichaamsvorm meegenomen in de berekening. Niet alleen je gewicht is de sleutel tot je gezondheid!

Al meer dan 40 jaar, hebben wetenschappers gezocht naar een eenvoudige formule om te bepalen wie gezond is en wie niet. BMI vergelijkt het gewicht met je lengte, maar houdt geen rekening met spiermassa of botdichtheid. Hierdoor omarmen artsen tegenwoordig de tailleomtrek als maat voor je gezondheid. Gevaarlijk lichaamsvet nestelt zich in de regel rond de buik.

ABSI: A Body Shape Index (ABSI), houdt rekening met gewicht, lengte en je taille omtrek.

ABSI is nauwkeuriger dan BMI

In een eerste studie, werden zowel de ABSI (body shape index)als BMI waarden van meer dan 14.000 Amerikanen gemeten. ABSI lijkt nauwkeuriger te zijn dan hoge BMI als het het voorspellen van sterfte betreft. Degenen met de hoogste ABSI waarden hebben meer dan twee keer het risico om te overlijden dan de mensen met de laagste ABSI waarden. Daarnaast bleek dat mensen met een normaal BMI zich nog steeds in de gevarenzone van ABSI kunnen bevinden.

ABSI is meer precies wat betreft sommige lichaamssamenstelling aspecten. Denk aan een groter deel van buikvet en met relatief weinig spiermassa in de ledematen.

Wat betekenen de ABSI waarden?

Het nummer dat je berekent met je Body shape index is het relatieve risico van ABSI. Een 1 betekent dat een gemiddeld risico op overlijden op je eigen leeftijd. Lager dan 1 betekent een lager dan gemiddeld risico; boven de 1 betekent een groter risico.

user man

BMI berekenen voor man

Check je BMI om te berekenen of je overgewicht hebt.  

user woman

BMI berekenen vrouw

Je BMI is een van de middelen om te berekenen of je overgewicht hebt.  

user man

BMI formule

Hier wordt uitgelegd hoe de BMI formule werkt.