Hoe werkt het Dukan dieet?

Het Dukan dieet bevat veel regels en manieren. Voordat u begint is het goed om te bepalen of u hier zin in heeft. Deze regels moeten namelijk zeer strak worden nageleefd en als u dit niet doet dan wordt dit beschouwd als "destructief" voor het dieet. Het Dukan dieet bestaat uit 4 fasen en deze zijn ontwikkeld door de Franse arts Pierre Dukan. Het hele dieet is erg gericht op de vermindering van eiwitten en heeft veel zogenaamde "do's" en "don'ts" tijdens het vermageren.

Gedurende het Dukan dieet kunt u zoveel eten als u wenst, maar u moet wel de geselecteerd groenten eten op de daarvoor geselecteerde dagen. Daarnaast is er met name in de "Attack" fase sprake van een dieet gebasseerd op enkel eiwitten.

Pas in de derde fase (de stabilisatiefase) wordt het mogelijk om meer voedsel te eten en vooral gevarieerder te eten. In deze fase wordt het toegestaan om kaas en brood toe te voegen aan het dieet. In de laatste fase, "de volhardingsfase"" bent u relatief vrij om te eten wat u wilt. Er worden slechts een paar, cruciale en zeer specifieke regels toegepast. Verder mag u eten wat u wilt. 

Hoeveel gewicht kunt u verliezen door het Dukan dieet te volgen?

Het totale aantal is moeilijk in te schatten. Er zijn tot op heden geen klinische studies doorgevoerd die het Dukan Dieet hebben geëvalueerd. Wel is er een online enquete geweest in 2010 waarop ongeveer 1500 mensen hebben gereageerd. Gemiddeld gezien hebben deze mensen acht kilo verloren na de eerste twee fasen van het Dukan dieet.

user man

BMI berekenen voor man

Check je BMI om te berekenen of je overgewicht hebt.  

user woman

BMI berekenen vrouw

Je BMI is een van de middelen om te berekenen of je overgewicht hebt.  

user man

BMI formule

Hier wordt uitgelegd hoe de BMI formule werkt.