Het Dukan dieet kan getypeerd worden als een "hoog eiwit" dieet en het lijkt sterk op andere dieten zoals het Paleo dieet of het Atkins dieet.

In de eerste weken kunt u tot 10 kilo verliezen. Daarna gaat u verder met een dieet waarin u ongeveer 1 tot 2 kilo per week kunt verliezen tot totdat u uw streefgewicht heeft bereikt. Gedurende deze fase kunt u zoveel eten als u wilt. De enige voorwaarde is dat het enkel voedingsmiddelen mogen zijn die zijn goedgekeurd door het Dukan dieet.

De theorie achter het Dukan dieet: Het tellen van calorieën is niet de sleutel tot gewichtsverlies. In het Dukan dieet staan "eiwitten" centraal. Eiwitten zijn gewicht-verlies krachtpatsers. Het vult en het kost tijd en werk om te verteren. Daarnaast hebben eiwitten zeer weinig calorieën per gram voedsel. Eiiwitten bepalen zodoende grotendeels het dieet. Als u daarnaast ook nog let op vetten en koolhydraten kan er snel gewichtsverlies ontstaan. Het beperken van koolhydraten dwingt het lichaam om te schakelen naar een alternatieve brandstof. Het alternatief is het opgeslagen vet in uw lichaam. Dit wetende moet genoeg zijn voor lijners om een strikt plan te volgen. In latere fasen van het dieet mag u langzaam weer beginnen met het toevoegen brood , kaas en fruit.

user man

BMI berekenen voor man

Check je BMI om te berekenen of je overgewicht hebt.  

user woman

BMI berekenen vrouw

Je BMI is een van de middelen om te berekenen of je overgewicht hebt.  

user man

BMI formule

Hier wordt uitgelegd hoe de BMI formule werkt.